Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@14:38:05 GMT

از تهران تا ترکمن صحرا؛ تست و بررسي DS5 و DS6

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۴۳۸۵

خبرگزاري آريا - دي اس نامي قديمي در صنعت خودروسازي به شمار مي رود و به عنوان يکي از نمادهاي صنعت خودروسازي کشور فرانسه به حساب مي آيد. دي اس را بايد يکي از پيش تازان فن آوري در صنعت خودروسازي به خصوص در دهه هاي قبل لقب داد که گواه اين امر هم مي تواند مدل تاريخي دي اس 19 توليد سال 1955 ميلادي باشد به گونه اي که حتي پاي آن به کشور ما هم باز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با تغيير و تحولات عظيم دنياي خودروسازي دي اس براي دهه ها به برندي فراموش شده تبديل شده بود تا اين که در سال 2009 ميلادي به عنوان عضوي از زير مجموعه سيتروئن لقب گرفت و پس از اين که دو برند مشهور فرانسوي يعني پژو و سيتروئن به ادغام يکديگر در آمدند، شاهد عرضه نسل جديدي از خودروهاي دي اس هستيم که به عنوان لوکس ترين محصولات اين گروه صنعتي به شمار مي رود.

دي اس با سرمايه گذاري چانگان و PSA در چين به توليد و به فروش مي رسد و يکي از خطوط توليد آن در اين کشور قرار دارد، گرچه محصولات دي اس در خط توليد Sochaux فرانسه هم توليد مي شوند.
گروه صنعتي PSA با سرمايه گذاري عظيمي که بر روي اين برند کرده است آن را کليد اصلي خود براي ورود به بازارهاي بزرگ جهاني همچون آمريکا مي داند. در حال حاضر اين برند حضور مستقيمي در بازار کشور ما دارد و سرمايه گذاري مستقيم فرانسوي ها در کشور ما نشان دهنده ميزان جدي بودن آن است.
در هر صورت پس از شرايطي که توسط گروه آرين موتور تابان به عنوان نماينده رسمي شرکت دي اس فرانسه به منظور بررسي جاده اي دو محصول اين شرکت توسط اصحاب رسانه فراهم شد، برايتان از اين دو خودرو خواهيم گفت تا آشنايي بيشتري با اين شرکت تازه وارد و محصولاتش پيدا کنيم.
با شروع حرکت کاروان که متشکل از 7 خودرو اعم از محصولات دي اس و ميتسوبيشي و دو خودروي پشتيبان بود، بيشترين توجه در بين خودروها نصيب محصولات دي اس با طراحي خاص و تقريبا بي مانندش مي شد.

در واقع طراحي بسيار متفاوت اين دو خودرو به راحتي توجه هر فردي را به خود جلب مي کند. اين مسئله حتي براي خود راننده هم قابل توجه است و با قرار گيري در پشت فرمان دي اس علل خصوص مدل دي اس 5 و طراحي بي مانند داخل اتاق آن اتفاق خواهد افتاد.
دس اي 5 در کلاس D قرار مي گيرد اما به دليل ظاهر متفاوت بخش انتهايي نمي توان با قطعيت اين خودرو را هاچ بک، استيشن يا حتي شوتينگ بريک توصيف کرد. فرانسوي ها سابقه طولاني در عرضه خودروها با طراحي متفاوت را دارند به گونه اي که استايل بدنه اين خودرو را يک فست تورر 5 درب هاچبک نام گذاري کرده اند!
در هر صورت دي اس 5 بر پايه پلت فرم PF2 PSA توسعه داده شده است و سيستم محرک آن هم به صورت محورمتحرک جلو است. قطعات کروم کاري شده مهم ترين المان استفاده شده در جاي جاي بدنه خودرو به شمار مي رود.

خطوط سيال و نرم، ستون هاي کشيده، سقف تمام شيشه اي، لچکي 3 گوش که طراحي شيشه جلو را به کلي از يک طرح يکنواخت در آورده است و ستون هاي C کوتاه با طراحي نيم دايره مانند بخش عقبي خودرو از نکات بيشمار طراحي بيروني دي اش 5 به شمار مي آيند.
دماغه خودرو ما را به يابد نسل جديد محصولات پژو مي اندازد اما طراحي بسيار متفاوت چراغ ها به کلي محصولات دي اس را از محصولات پژو جدا مي سازد. در هر صورت مدل سيتروئن C4 Picasso و همينطور مدل 3008 پژو با دي اس 5 قرابت معنايي دارد به گونه اي در برخي از بازارهاي جهاني با نام سيتروئن DS5 عرضه مي شود تا آشنايي خريدار از آن بيشتر باشد.

طول کلي خودرو به 4530 mm مي رسد که نشان دهنده يک خودروي اروپايي است. ارتفاع 1513 mm آن را مي توان در حد يک سدان معمولي دانست اما جايگاه متفاوت صندلي حس سواري متفاوتي به آن داده است که بعدا به آن خواهيم پرداخت. وزن خودرو هم به 1500 کيلوگرم مي رسد.
در دي اس 6 هم با روند طراحي به نسبت مشابهي رو به رو هستيم و استفاده از کروم حرف اول را مي زند. دي اس 6 به صورت اختصاصي براي بازار کشور چين توسعه داده شده است اما اين شرکت تصميم به عرضه اين محصول در بازار کشور ما را نيز گرفته است و در اواسط تابستان به صورت رسمي از آن رونمايي شد.
اين دي اس را بايد در دسته SUV هاي کامپکت قرار داد و طراحي آن مي تواند يادآور نسل قبل پژو 3008 و حتي پژو 2008 امروزي باشد، گرچه پلت فرم آن کاملا متفاوت با پژو 2008 است.

زه هاي پلاستيکي در دورتادور خودرو آن را در دسته کراس ها قرار مي دهد که امروزه بسيار معمول است. طول کلي خودرو هم به 4553 mm مي رسد و ارتفاع آن نيز 1588 mm است. وزن خودرو هم معادل 1550 کيلوگرم است. ريل کار شده کرومي بر روي سقف تمام شيشه اي نماد ترکيبي از لوکس گرايي و يک خودروي SUV است.
طراحي چراغ ها نيز هماهنگي خوبي با هم دارند و از ابعاد منطقي تري به نسبت دي اس 5 برخوردارند. چرخ هاي 18 اينچي ميشلن در کنار طرح 5 پره دو رنگ ظاهر نماي کناري را تکميل مي کنند.
با ورود به داخل اتاق، طراحي محصور کننده و متفاوت دي اس 5 حس لوکس سواري را به شما تقديم مي کند. طرح بند ساعتي چرم با کيفيت صندلي ها که چيزي در حدود 4 هزار يورو ارزش دارند، سقف با طراحي مشابه کاکپيت هواپيما و دکمه هاي کنترل قرار گرفته بر روي سقف خودرو، کنسول مياني بزرگ با خطوط سيال، فرمان D-cut، جوي استيک دنده و دکمه هاي کنترل کننده سيستم صوتي و صفحه نمايش با کيفيت لمسي7 اينچي شما را در فضاي کاملا متفاوتي به نسبت هر خودروي ديگري که در بازار و در اين بازه قيمتي حضور دارد قرار مي دهد.

قطعات فلزي برس خورده در کنار چرم و پلاستيک، عناصر اصلي استفاده شده در داخل کابين هستند. يک ساعت آنالوگ نيز دقيقا در بالاي دکمه استارت قرار گرفته است. طراحي سه بخشي پشت آمپري را نيز بايد جذاب نام گذاري کرد، گرچه خبري از شيفتر تعويض دنده در اين خودرو نيست که مي تواند خود يکي از نقاط ضعف آن قلمداد شود.
فضاي کابين را بايد مناسب يک خانواده 4 نفره استاندارد ناميد. از امکانات رفاهي DS6 مي توان به کروز کنترل، سيستم شروع حرکت در سربالايي، سيستم پايش نقاط کور، سنسورهاي پارک جلو و عقب به همراه دوربين عقب، گرمکن صندلي جلو به همراه ماساژور، هدآپ ديسپلي، ورود و استارت بدون کليد، چرخ زاپاس نيم سايز، نورپردازي داخل اتاق، فرمان هيدروليکي، سيستم تهويه دوگانه و...اشاره کرد.

اتاق دي اس 6 از نظر طراحي رويه مشابهي با دي اس 5 دارد اما طراحي کنسول مرکزي آن ساده تر از دي اس 5 است. در اين خودرو به جاي قطعات پلاستيکي بر روي تمامي عناصر چرم پوشيده شده است و فلز برس خورده جايش را به طرح چوب داده است.
گرچه همچنان بر روي فرمان از فلز استفاده شده و اين مورد در کنار دست راننده نيز مشاهده مي شود. جايگاه عجيب سوييچ خودرو که دقيقا در پايين فرمان قرار گرفته است تنها از يبک طراحان فرانسوي بر مي آيد، اين مورد مي تواند ارگونومي به نسبت ضعيف دکمه هاي متعدد قرار گرفته بر روي داشبورد را نيز توجيح کند که با فاصله کم در کنار هم ديگر در اشکال مختلف قرار گرفته اند.

فرمان D Cut يکي از بزرگ ترين مزيت هايي که به خودرو مي بخشد فضاي بيشتر پا براي راننده است. نور پردازي هم براي کابين در نظر گرفته شده است تا از اين نظر خودرو چيزي کم نداشته باشد.
فضاي صندوق اين خودرو هم معادل 500 ليتر است و مي توان اين فضا را با توجه به ابعاد خودرو متوسط ارزيابي کرد. در بخش امکانات و تجهيزات اکثر مواردي که در دي اس 5 شاهد آن بوديم در اين خودرو هم حضور دارد.
اما دي اس 6 مجهز به سيستم کنترل چسبندگي است که در کنار دست راننده قرار گرفته و در 5 حالت مختلف قابليت تنظيم را دارد (شرايط جاده اي خيس، برفي، گلي، عادي و خاموش) و همينطور سامانه استارت/استاپ از ديگر موارد شاخص در دي اس 6 هستند.
در بخش قواي محرکه هم با موتور و جعبه دنده يکساني در هر دو مدل رو به رو هستيم. موتور THP 165 که به صورت گسترده در محصولات گروه PSA استفاده مي شود و حساب خود را پس داده است.

در کنار جعبه دنده 6 سرعته با نام EAT6 ساخت شرکت آيسين ژاپن تمام قدرت 165 اسب بخاري را به چرخ هاي جلويي ارسال مي کند. اين نيرو در دور 6000 به حداکثر ميزان خود مي رسد و گشتاور  240 نيوتن متري نيز در دور 1400 به حداکثر ميزان خود مي رسد.
اين موتور مجهز به توربوشارژر دو بخشي و تزريق سوخت مستقيم است و با همکاري شرکت بي ام و توسعه داده شده و در برخي از محصولات شرکت ميني به عنوان زير مجموعه شرکت بي ام و استفاده مي شود.
اين پيشرانه به صورت اختصاصي براي بازار ايران تغيير پيدا کرده است تا مشکلي از بابت کيفيت سوخت بنزين براي آن نباشد، گرچه سازنده به صورت جدي استفاده از بنزين سوپر و سرويس به موقع را توصيه مي کند تا مشکلي براي کارکرد قواي محرکه پيش نيايد.
سيستم تعليق اين خودرو در بخش جلو از نوع مک فرسون است و در عقب شاهد استفاده از سيستم تعليق محور پيچشي هستيم. ترمز هاي خودرو هم از نوع ديسکي مجهز به خنک شونده هستند.

بخش تجربه رانندگي را با دي اس 5 شروع خواهيم کرد. پس از چند ساعت سواري به مقصد گرگان و صرف ناهار در شهر ساري نوبت دي اس 5 بود تا آن را محک بزنيم. اولين نکته قابل توجه جايگاه خاص صندلي با زاويه متفاوت است که تقريبا براي نگارنده شبيه به هيچ خودروي ديگري نبود.
به همين دليل تنظيم صندلي براي يافتن جايگاه مناسب با چالش همراه هست. شيشه بزرگ و پهن جلويي ديد خوبي را به شما تقديم مي کند اما ديد اطراف و عقب به دليل جايگاه متفاوت صندلي را بايد ضعيف تر قلمداد کرد که به دليل حضور سيستم نقطه کور تا حد زيادي جبران مي شود اما در هر صورت ديد رو به بيرون دي اس 6 را مناسب تر از برادر خود مي دانيم.
فرمان به نسبت سنگين خودرو (به نسبت فرمان هاي الکتريکي) در کنار پدال گاز سبک وزن و ترمز نرم معجوني است که دي اس براي شما تدارک ديده است.

جعبه دنده خودرو در حالت اتوماتيک به صورت دائمي در حال سبک کردن دنده است تا مصرف سوخت به حداقل ممکن برسد به همين دليل در حين فشار ناگهاني پدال گاز در کسري از ثانيه معکوس هاي پياپي را مي دهد تا شتاب گيري مورد انتظار شما را فراهم کند.
در اکثر دقايق رانندگي خبري از صداي توربوشارژر نيست و ميزان نفوذ هر گونه صدايي به داخل کابين در کمترين حالت ممکن است. اين مورد در دي اس 6 هم مشاهده مي شود.
تعليق دي اس 5 را نيز بايد با روحيه اسپرتي قلمداد کرد به خصوص سرنشينان عقبي شاهد کوبش بيشتر کمک ها هستند. اين مورد در دي اس 6 بسيار کمتر احساس مي شود و دي اس 5 را بايد خودروي اسپرت تري دانست.

در شتاب گيري هاي ثانويه دي اس 5 را بايد قابل قبول توصيف کرد و جاي هيچ گونه حرفي باقي نمي گذارد. در دورهاي بالا هم صداي اسپرتي از موتور به داخل کابين نفوذ مي کند که مي تواند جذاب قلمداد شود.
دي اس 6 جايگاه صندلي منطقي تري دارد و اکثر نقطه نظر هاي رانندگي با آن مشابه با دي اس 5 به نظر مي رسد.
کم فرماني بيشتر دي اس 6 به دليل استفاده از لاستيک هاي لتيتود ميشلين در مقابل لاستيک هاي پايلوت اسپرت دي اس 5  است. وزن بيشتر دي اس 6 باعث مي شود تا به اندازه دي اس 5 تند فرز به نظر نرسد اما باز هم جعبه دنده و موتور هماهنگ شتاب گيري مناسبي را در اختيار شما قرار مي دهند.
با اين که شرايط تست و بررسي شتاب گيري و عملکرد ديناميکي خودرو فراهم نبود اما دي اس 6 به لطف سواري آرام تر و فرمان به نسبت نرم تر با ترمزگيري موثر تر و ديد بيرون بهتر به نسبت دي اس 5 نقش يک کراس اور سايز کوچک لوکس را به خوبي بازي کند.

در نهايت دي اس 5 با قيمتي در حدود 230  ميليون توماتن در مدل 2017 به فروش مي رسد و قيمت دي اس 6 در مدل 2017 معادل 237 ميليون تومان است. محصولات دي اس را به واقع بايد مناسب عشاق طراحي هاي متفاوت دانست که به جزييات توجه بسياري دارند.
با تمامي مواردي که ذکر شد محصولات دي اس را بايد ارزان قيمت ترين انتخاب در رده محصولات لوکس در بازار فعلي لقب داد و از آن جا که خودروهاي لوکس اروپايي در حال حاضر با قيمت بيشتري عرضه مي شوند و در اين رده قيمتي انتخاب ها به محصولات کره اي و ژاپني محدود شده است. دي اس به متفاوت ترين گزينه براي انتخاب تبديل مي شود و با توجه به برنامه گسترده نمايندگي آن مي توان انتظار اين را داشت که سهم خود را از بازار خودروهاي وارداتي بدست آورد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۴۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟

کی ام سی ایگل به‌عنوان خودروی فیس لیفت شده داخلی رونمایی شد؛ با مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل همراه ما باشد.

به گزارش گجت نیوز، هنگامی که بحث خرید خودروی زیر یک میلیارد تومان مونتاژی مطرح می‌شود، نام محصولاتی همچون جک J۴ و ام وی ام X۲۲ Pro بر سر زبان‌ها می‌افتد. جک J۴ محصول شرکت کرمان موتور بوده که به‌دلیل ظاهر نه‌چندان دلچسب آن، خریداران را دو به شک می‌کرد.

از یک سو این محصول در رده قیمتی خود کیفیت ساخت بهتری را به نسبت خودرو‌های داخلی به خریداران تقدیم می‌کرد و از سوی دیگر به‌دلیل ظاهر زشت خود نمی‌توانست قشر جوان جامعه را مجاب به پرداخت هزینه کند.

چند سالی می‌شود جک J۴ به‌عنوان یک محصول با تیراژ بالا در کارخانجات کرمان موتور مونتاژ شده و در بازار به فروش می‌رسد. کرمان موتور برای حفظ جایگاه و محبوبیت فروش این محصول در بازار‌های داخلی و افزایش توانایی رقابت این محصول با mvm x۲۲ pro پلتفرم این خودرو چینی را از شرکت مبدا خریداری کرده است تا با ایجاد تغییراتی در المان‌های ظاهری این خودرو، آن را به محصولی جذاب تبدیل کند و نتیجه کار نیز منجر به تولید خودرویی با نام ایگل شده است.

اگر اخبار خودرو را دنبال کرده باشید می‌دانید که ایگل محصول جدید شرکت کرمان موتور بوده که مهندسان ایرانی با ایجاد تغییراتی بر روی ساختار جک j۴ آن را تولید کرده‌اند؛ اما این تغییرات شامل چه مواردی می‌شوند؟

برسی تفاوت‌های جک J۴ و گی ام سی ایگل

در ادامه این مطلب به تغییراتی که مهندسان شرکت کرمان موتور روی خودروی جک J۴ انجام داده‌اند، می‌پردازیم.

با وجود یکسان بودن پلتفرم دو خودرو، ایگل را می‌توان نسخه فیس لیفت شده جک J۴ به‌حساب آورد. هر دو خودرو در تمای نما‌ها دارای شمای نسبتا یکسانی هستند؛ اما تغییرات در هر سمت خودرو ایگل وجود دارد که این محصول را به خودرویی جذاب و جوان‌پسند تبدیل کرده است.

بازطراحی چهره جک J۴ توسط مهندسان ایرانی سبب شده تا نمای ساده و زمخت این خودرو تغییر کند و ظاهر بیش از حد ساده این محصول به‌مراتب بهتر شود. برای طراحی چراغ‌های نمای جلویی ایگل، از خودرو جک J۷ الهام گرفته شده است. چراغ‌ها در ایگل به‌صورت کشیده طراحی شده و در جلوپنجره خودرو شاهد کروم‌کاری‌های متعدد هستیم. کروم‌کاری‌ها در این محصول به‌صورت لانه زنبوری نبوده و دارای طراحی کشیده هستند و چراغ‌های جانبی خودرو را به یک‌دیگر مرتبط می‌سازند.

طراحی نمای عقب خودرو نیز مدرن‌تر شده و شاهد طراحی به‌روزتری هستیم. البته مهندسان کرمان موتور، طراحی چراغ‌های عقب این خودرو را تغییر نداده‌اند و تنها گرافیک داخلی چراغ‌ها دستخوش تغییرات شده است.

مقایسه کابین جک J۴ با کی ام سی ایگل

تفاوت‌های ایجاد شده در کابین خودرو ایگل، به دو مورد بسیار ساده محدود می‌شود. اولین تغییر مربوط به برداشته شدن لوگوی جک از روی غربیلک فرمان و جایگزین شدن آن با لوگوی KMC می‌شود و مورد دوم به اضافه شدن تریم دو رنگ رودری‌ها و صندلی محدود می‌شود.

در واقع در بازطراحی جک J۴ تغییر خاصی در کابین این محصول نیفتاده و شاهد همان طراحی گذشته هستیم. در بخش میانی داشبورد شاهد کرو‌م‌کاری U شکل هستیم که مانیتور و دریچه‌های میانی سیستم تهویه را در خود جای داده است. در بخش پایینی این قسمت هم شاهد دکمه‌های کنترلی سیستم تهویه نیمه اتومات این خودرو هستیم.

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل در بخش پیشرانه

قلب تپنده محصول جدید کرمان موتور از لحاظ مشخصات فنی با نمونه قبلی هیچ تفاوتی ندارد و شاهد همان پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری با توان تولید ۱۰۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن‌متر گشتاور هستیم.

البته از لحاظ نرم افزاری شاهد ری‌مپ شدن خودرو با نرم‌افزار شرکت کرمان موتور هستیم؛ مهندسان کرمان موتور مدعی شده‌اند که ایگل به نسبت نمونه پیشین، سازگاری بهتری با بنزین داخلی دارد و می‌تواند فرآیند احتراق را کامل‌تر به انجام برساند.

جعبه‌دنده ایگل همانند J۴ از نوع CVT بوده که توان تولید شده توسط موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. البته مهندسان کرمان موتور برای کاهش قیمت و ایجاد تنوع در محصولات خود، قول عرضه ایگل با دنده دستی را نیز داده‌اند که به‌زودی شاهد عرضه این محصول به بازار خواهیم بود.

ایمنی و امکانات رفاهی

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل در بخش امکانات رفاهی و ایمنی به ما نشان می‌دهد که نسخه پایه محصول جدید کرمان موتور تفاوتی با نمونه پیشین ندارد؛ اما نسخه فول ایگل قرار است به سانروف برقی و استارت دکمه‌ای نیز مجهز شود.

از امکانات پایه کی ام سی ایگل می‌توان به چراغ‌های LED جلو، فرمان برقی مهز به دکمه‌های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل، شیشه‌ها و تنظیم آینه‌های بغل برقی، روکش‌های چرمی صندلی‌ها با تریم دو رنگ جدید، کروز کنترل و قابلیت محدود کردن سرعت، کامپیوتر سفری در وسط کلاستر آنالوگ، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو از داخل کابین، سنسور نور، چراغ بدرقه، سامانه نظارت بر فشار باد تایرها، کیسه هوا برای راننده و شاگرد، ترمز‌های ضد قفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیرو EBD اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • دکوراسیون اداری با تم مدرن؛ ایجاد فضاهای متفاوت برای همکاران شما
  • طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۱۹ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone 13
  • رولزرویس کولینان ۲۰۲۵ سری ۲، لوکس‌تر و خشن‌تر از قبل / عکس
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا