Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، «عبدالقادر طالب عمر» نخست‌وزیر پیشین و سفیر کنونی «جمهوری دموکراتیک عربی صحرا» در الجزائر می‌گوید که اقدام کشور امارات مبنی بر افتتاح کنسولگری در «شهر اشغالی» «العیون»، دارای اثر و نتیجه قانونی نیست و صرفا یک جنجال رسانه‌ای است. 

 امارات به عنوان نخستین کشور عربی، چهارشنبه پیش (۱۴ آبان)، رسما کنسولگری خود را در شهر العیون به عنوان بزرگ‌ترین شهر جمهوری صحرا و منطقه مورد مناقشه بین مغرب و جبهه پولیساریو، افتتاح کرد (جزئیات بیشتر).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افتتاح کنسولگری امارات، جنجال رسانه‌ای؟

وی در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه الجزائری «الشروق»، در پاسخ به سوالی در این ارتباط گفت: این اقدام نقض آشکار و تخلف از قانون بین‌الملل است. قضیه صحرای غربی از دو زاویه بررسی می‌شود: نخست اتحادیه آفریقا که آن را به رسمیت می‌شناسد و این اتحادیه شامل اغلب کشورهای آفریقایی می‌شود و در آن جمهوری عربی صحرا یک کشور مستقل شناخته می‌شود. دوم، سازمان ملل که صحرا را منطقه‌ای می‌داند که هنوز سرنوشت آن مشخص نشده است و منطقه‌ای تحت استعمار بوده و حاکمیت آن در دست مردم صحراست و امور آن، پس از برگزاری همه‌پرسی مشخص خواهد شد.

این دیپلمات جمهوری صحرا، در پاسخ به این سوال که این اقدام چه پیامدها و اثرات حقوقی به همراه دارد گفت: این اقدام امارات هیچ تاثیر و نتیجه حقوقی ندارد زیرا از نظر قانون بین‌الملل جمهوری عربی صحرا منطقه‌ای است که هنوز سرنوشت او مشخص نشده است و مستعمره بوده و باید مردم صحرا با برگزاری همه‌پرسی درباره آن نظر دهند. مردم جمهوری عربی صحرا هستند که حاکمیت کشورشان را دارند و تنها آنها می‌توانند سرنوشت خود را رقم بزنند نه مغرب یا امارات یا هر کشور دیگری... لذا این اقدام امارات صرفا یک جنجال و تبلیغ رسانه‌ای و از نظر قانونی بی‌اهمیت و بی‌نتیجه است.

این سیاستمدار صحرای غربی که از مؤسسان جبهه پولیساریو است، افزود: لذا مغرب یا هر کشور دیگری حق ندارد موضعی در این‌باره بگیرد. بلکه سازمان ملل در قطعنامه ۲۶/۲۱ در شصت‌وپنجمین دور از نشست‌های خود از کلیه کشورهای جهان خواست که از ملت‌هایی که تحت استعمار قرار گرفته‌اند، به اشکال مختلف حمایت کنند و از دیگر کشورها خواست که از عقد قرارداد و توافق‌نامه با کشور استعمارگر یا اشغالگر یا افتتاح سازمان یا تغییر ماهیت سکان آن امتناع ورزند.این مواضع موجود است و کسی که می‌خواهد از آن اطلاع یابد، شبکه‌ای از اطلاعات در این خصوص موجود است.

هدف امارات از افتتاح کنسولگری در «العیون»

وی در پاسخ به این سوال که هدف ابوظبی از این اقدام چیست، گفت: من تصور می‌کنم، اماراتی که ارابه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را هدایت کرد، با وجود بسیج قوی نیروها و امکانات در این راستا، تاکنون این روند عادی‌سازی تنها در سه کشور [امارات، بحرین و سودان] محصور مانده و این امر نشان‌دهنده انزوا و مخالفت سیاسی و مردمی با این اقدام امارات و باقی‌ماندن در انزوای شدید خواهد بود.

این مقام جمهوری دموکراتیک عربی صحرا می‌گوید که امارات بیش از رژیم صهیونیستی به نفس نفس افتاده و به دنبال یافتن دریچه و منفذی برای خود است. مغرب کشوری است که بیش از سایر کشورها، برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی واجد شرایط است. این کشور از سالهای دهه هفتاد [میلادی] با تل‌آویو روابطی دارد و اسناد و مدارک گواه این امر است. میانجیگری‌های مغرب برای توافق کمپ دیوید و امضای توافق صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی و پس از آن تسهیل آمد و شد اسرائیلی‌ها به مغرب نمونه‌هایی از این روابط هستند.

مغرب مجری سیاست‌های اسرائیل است

عبدالقادر طالب عمر ادامه داد: تجربه نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین کاملا توسط مغرب علیه مقاومت مردم صحرا اجرا می‌شود و پادشاهی مغرب از تجربه رژیم صهیونیستی بهره می‌گیرد و کارشناسان صهیونیستی برای احداث دیوار دفاعی به مغرب مشاوره نظامی دادند و همچنین این کشور را برای طولانی کردن روند مذاکرات و بی‌اهمیت کردن آن و به بازی گرفتن آن راهنمایی کردند.

وی معتقد است که حتی افتتاح کنسولگری‌ها و سفارت‌خانه ایده‌ای صهیونیستی است و مغرب دقیقا سیاست‌های صهیونیستی را اجرا می‌کند. میان این دو طرف روابط برقرار است و تنها تاکنون اعلام رسمی نشده است. مغربی‌ها و صهیونیست‌ها گرد هم آمدند و تل آویو به مغرب وعده داد که ایالات متحده آمریکا را به سوی افتتاح کنسولگری سوق دهد اما پاسخ مثبت واشنگتن در این زمینه را دریافت نکرد. لذا رژیم صهیونیستی به امارات روی آورد و از آن خواست تا کنسولگری خود را در العیون افتتاح کند. اما این چیزی را تغییر نخواهد داد.

سفیر جمهوری عربی صحرا در الجزائر افزود: اما واقعیت این است که مغرب در صورت اعلام این روابط دچار مشکل و معضل بزرگی خواهد شد زیرا مردم مغرب اکثریت مسلمانند و مخالف عادی‌سازی روابط با تل‌آویو هستند. مغرب نیز اگر این روابط را علنی نکند، بهای آن را می‌پردازد به ویژه که این کشور و امارات در پرونده‌های مختلفی مانند جنگ یمن، بحران در روابط کشورهای حوزه خلیج فارس و لیبی با یکدیگر اختلاف دارند.

مغرب و امارات دو کشور در حال غرقند

این سیاستمدار صحرای غربی ادامه داد: هر دو کشور در بحران شدید به سر می‌برند و در حال غرق شدن هستند و هر غریقی در هنگام غرق شدن دست به دامن غریق دیگر شده است. امارات و مغرب هر دو به یکدیگر نیاز دارند. علاوه بر آن مسأله طمع‌ورزی امارات در منطقه یعنی اقیانوس آرام، غرب آفریقا و کشورهای ساحلی نیز وجود دارد و این کشور به انجام اقدامات تحریک‌آمیز در این منطقه و اجرای سیاست‌های متهورانه معروف است. اکنون نیز که تحت حمایت رژیم صهیونیستی و چه بسا فرانسوی‌ها که در این زمینه دستی بر آتش دارند، قرار دارد.

سیاست‌های فرانسه همچنان استعماری است

وی در ادامه، با اشاره به مسأله گذرگاه «الکرکرات» و ایجاد اخلال در تعیین نماینده سازمان ملل پس از استعفای «هورست کوهلر» آلمانی  فرانسه را  به طولانی کردن روند پرونده جمهوری عربی صحرا متهم کرد و گفت: فرانسه هنوز یک قدرت اروپایی است که تلاش دارد منافع خود را از سیاست‌های استعماری و تجاوز به حقوق دیگران پیش ببرد چیزی که ما  از آن در لیبی و صحرای غربی می‌بینیم. این کشور مدعی دفاع از حقوق بشر است اما در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، هنوز به شیوه گذشته استعماری خود وابسته است.

پیشتر نیز «أمحمد خداد» عضو دبیرخانه ملی جبهه «پولیساریو» نیز گفته بود که منافع سیاسی برخی طرف‌ها و در رأس آن‌ها فرانسه، دست و پای شورای امنیت را می‌بندد و مانع پیشرفت در روند حل مسالمت‌آمیز نزاع در صحرای غربی می‌شود.

وی از روند حمایت فرانسه از دولت مغرب در پرونده صحرا انتقاد کرد و گفت: مغرب با حمایت‌های فرانسه در شورای امنیت، گویی خود عضوی از این شورا بوده و این در حالی است که قطعنامه‌های زیادی درباره مسأله صحرا در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت صادر شده است.

جبهه پولیساریو یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را در مستعمره پیشین اسپانیا ایجاد کرد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.

موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند و بدین ترتیب بخش جنوبی جمهوری صحرا (به نام وادی الذهب) به این جمهوری بازگشت اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده می‌شود، در اشغال خود نگاه داشت و ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو بر روی مقاومت علیه مغرب متمرکز شده است.

مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و می‌گوید اگر قرار به برگزاری همه‌پرسی باشد باید در خصوص خودمختاری این منطقه و نه برای جدایی از مغرب باشد. اما جبهه پولیساریو مخالف این طرح است و خواهان برگزاری همه‌پرسی تعیین سرنوشت برای صحرای غربی است.

منبع: فارس
انتهای پیام/

کد خبر: 1080101 برچسب‌ها سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی برگزاری همه پرسی افتتاح کنسولگری رژیم صهیونیستی جبهه پولیساریو جمهوری صحرا صحرای غربی سازمان ملل عادی سازی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدف اول و آخر رژیم صهیونیستی صحرای سینای مصر است
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • جزئیات مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات