Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:55:49 GMT

غیبت معنادار اسپانیا در رزمایش نظامی آمریکا در صحرا

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۵۲۲۷

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ال پاییس ، این رزمایش نظامی بین روزهای ۷ تا ۱۸ ژوئن (۱۷ تا ۲۸ خرداد ) در مراکش ، تونس و سنگال برگزار خواهد شد .

ال پاییس نوشت که هر چند که وزارت دفاع اسپانیا دلیل آورده که بخاطر بودجه ای از دعوت ستاد فرماندهی ایالت متحده آمریکا برای آفریقا صرف نظر می‌ کند ، منابع دولتی اعتراف می‌ کنند که دلیل اصلی‌ این امر این است که بخش عمده ای از این تمرینات که اسپانیا هر ساله در آن شرکت دارد ، برای نخستین بار در صحرای غربی انجام می‌ گیرد و اعزام سربازان اسپانیایی به مستعمره سابقش ، به معنی‌ مشروعیت اشغال صحرا از سوی مراکش است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپانیا ۴۵ سال پیش آخرین نیروهای نظامی خود را از صحرا خارج کرد.

در رزمایش نظامی آمریکا که با همکاری مراکش انجام می‌ گیرد ، هفت هزار و ۸۰۰ سرباز از ۹ کشور ، ۶۷ هواپیما ( ۲۱ جنگنده و ۴۶ هواپیمای پشتیبانی ) و دو کشتی جنگی شرکت می کنند و هزینه آن بالغ بر ۲۸ میلیون دلار برآورد شده است .

بر اساس این گزارش ، نیروهای مسلح اسپانیا هر ساله در این رزمایش ها که هدف آن بهبود قابلیت همکاری نیروهای غربی با نیروهای آفریقایی در مبارزه با تهدید تروریسم است، شرکت می‌ کند و اسپانیا به همین دلیل ، اهمیت خاصی‌ به آن می‌ دهد .با این حال مادرید امسال از این دعوت صرف نظر کرده و استدلال دارد که تنظیمات بودجه ، این کشور را مجبور می‌ کند که اولویت های خود در شرکت در رزمایش های نظامی اعلام کند. اسپانیا در این باره بر خلاف ۲۰ کشور دیگر شرکت کننده ، حتی ناظری را نیز به این رزمایش ها اعزام نمی کند.

رباط برای این رزمایش ، مناطق طانطان (در جنوب مراکش و در مقابل جزایر قناری )، محبس (شمال شرقی‌ صحرای غربی و کمی‌ بیش از ۱۰۰ کیلومتر فاصله با اردوگاه پناهندگان صحرایی شهر الجزایری تیندوف ) و داخله (جنوب غربی صحرا ) را انتخاب کرده است . مراکش در طانطان ، یک میدان رزمایش نظامی ساخته شده از سوی آمریکا دارد .

ال پاییس افزود که برگزاری رزمایش نظامی شیر آفریقایی در صحرای غربی ، به معنی‌ یک گام بیشتر در مشروعیت دانستن مراکشی بودن آن است که « دونالد ترامپ » رییس جمهوری پیشین آمریکا در ۱۰ دسامبر سال گذشته از آن دفاع کرد و تاکنون توسط « جو بایدن»  جانشین وی ، به زیر سوال نرفته است ، هرچند که این موضوع ، بخشی از یک استراتژی طولانی مدت به شمار می رود .

در اکتبر گذشته ، «مارک اسپر » رییس وقت پنتاگون ، نقشه راه همکاری دفاعی بین آمریکا و مراکش برای دهه ۲۰۲۰ -۲۰۳۰ را در رباط امضا کرد .به گفته برخی‌ کارشناسان ، توافق نامه امضا شده بین واشنگتن و رباط ، وسیله ای بود تا که آمریکا در یک بسته مهم ، تجهیزات نظامی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار به مراکش بفروشد .

ال پاییس یادآورشد که به طور خلاصه فهرست تجهیزات نظامی فروخته شده از سوی آمریکا به مراکش در سال های اخیر ، شامل ۲۰۰ تانک آبرامز ، ۲۰ جنگنده نسل جدید اف ۱۶ افزون بر مدرن سازی ۲۳ فروند جنگنده قدیمی‌ ، ۲۴ بالگرد تهاجمی آپاچی با امتیاز خرید ۱۲ فروند بیشتر یا ۴ پهپاد ام کیو ۹ مسلح است  .

این روزنامه اسپانیایی ادامه داد که اگر چه بودجه دفاعی کشور مراکش از سال ۲۰۱۹ میلادی ، ۲۹ درصد افزایش یافته و ۳/۴ درصد تولید داخلی‌ این کشور را به خود اختصاص می‌ دهد ، بخش عمده آن صرف پرداخت حقوق پرسنل بخصوص پس از بازگشت خدمت سربازی به نظام مراکش می‌ شود ، به طوری که تردید های جدی در نحوه تامین مالی‌ این تجهیزات خریداری شده وجود دارد .

«گییم کولوم» کارشناس موسسه امنیت و فرهنگ اسپانیا و نویسنده گزارش "مراکش ، تنگه جبل الطارق و تهدید نظامی علیه اسپانیا" در این باره می گوید  :مشکل اصلی‌ ، عدم شفافیت چگونگی‌ پرداخت این تجهیزات است زیرا داده های قابل اعتمادی وجود ندارد اما چیزی که روشن بوده این است که حساب ها جور در نمی‌ آیند .

به گفته کولوم ،عربستان سعودی در قدردانی‌ از شرکت مراکش در جنگ یمن که یک فروند اف ۱۶ مراکشی در آن سرنگون شد ، در خریداری جنگنده های اف ۱۶ به مراکش کمک کرده است .منابع دیگری به امارات متحده عربی‌ که به همراه بحرین ، یکی‌ از امضا کنندگان عرب توافق نامه آبراهام است ، به عنوان تامین کننده تسلیحات دوباره مراکش اشاره دارند .مراکش  همچنین رژیم اسراییل را به رسمیت شناخته است .

ال پاییس نوشت که از نظر تئوری ، هدف مسابقه تسلیحاتی مراکش ، به چالش کشیدن هژمونی منطقه ای الجزایر است که ۷/۶ درصد تولیدات ناخالص داخلی‌ خود را به دفاع اختصاص می‌ دهد اما منابع نظامی اذعان دارند که تعادل با اسپانیا نیز تغییر یافته است .اکنون برخی‌ قابلیت ها وجود دارند که هر دو کشور تقریبا موازی هم قرار دارند و در برخی‌ دیگر ، مراکش از نظر فناوری از اسپانیا سبقت گرفته است .

منابع مذکور به طور مثال اشاره دارند که رباط آخرین نسخه‌ موشک هارپون ( AGM-۸۴L Block II )  را برای جنگنده های اف ۱۶ خود خریداری کرده ، یعنی‌ همان موشکی که اسپانیا قصد دارد نسخه‌ دریایی آن را برای زیر دریایی اس ۸۱ آینده خود خریداری کند .

بر اساس این گزارش، مراکش علاوه بر خرید از آمریکا ، همچنین به خریداری تسلیحاتی از فرانسه و چین اقدام کرده است .فرانسه در این باره ماهواره های جاسوسی و چین چندین موشک ضد هوایی را به مراکش فروخته اند .این در حالی‌ بوده که دولت رباط منتظر است تا که واشنگتن پدافندضد موشکی پاتریوت را به او بفروشد .

برچسب‌ها پنتاگون اسپانیا واشنگتن الجزایر صحرای غربی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پنتاگون اسپانیا واشنگتن پنتاگون اسپانیا واشنگتن الجزایر صحرای غربی اخبار کنکور رزمایش نظامی صحرای غربی ال پاییس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از ۳ رزمایش نیرو‌های ترکیه در ماه جاری

آفتاب‌‌نیوز :

نیرو‌های مسلح ترکیه در ماه جاری میلادی ۳ رزمایش بزرگ را تا ۸ ماه می‌برگزار خواهند کرد. این رزمایش‌ها عبارتند از: رزمایش بین المللی ققنوس آنادولو (۷ تا ۱۸ می)، گرگ دریایی (۶ تا ۱۷ می) و رزمایش افس-۲۰۲۴.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، رزمایش بین‌المللی آنادولو ۲۰۲۴ با شرکت جمهوری آذربایجان، قطر، لهستان، رومانی، عربستان سعودی و ترکیه در سومین فرماندهی پایگاه جت اصلی قونیه برگزار م ی‌شود.

هدف از این رزمایش، آزمایش و بهبود فرآیند فرماندهی و کنترل در محدوده عملیات امداد و نجات پرسنل، بهبود سطح همکاری بین عناصر گروه عملیات نجات پرسنل و با سایر کشور‌ها در محیط رزمی و تعیین زمینه‌های همکاری است.

روز رسانه‌ای این رزمایش که در آن تیم‌هایی از فرماندهی نیرو، فرماندهی کل ژاندارمری و فرماندهی یگان ویژه و عناصر خارجی در آن شرکت خواهند کرد، ۱۶ ماه می‌خواهد بود.

رزمایش گرگ دریایی با هدف ارزیابی مدیریت عملیاتی و اثربخشی مدیریت فرماندهی نیروی دریایی و فرماندهی‌های تابعه آن در مارماریس روی می‌دهد. یگان‌هایی از فرماندهی نیروی دریایی، فرماندهی نیروی هوایی و فرماندهی گارد ساحلی ترکیه نیز در این رزمایش شرکت خواهند کرد.

۱۵ هزار پرسنل در این رزمایش شرکت خواهند کرد که ۱۰۰ کشتی، ۸ زیردریایی، ۳۹ هواپیما، ۱۶ بالگرد، ۲۸ هواپیمای بدون سرنشین، ۷ خودروی دریایی بدون سرنشین، ۲ تیم SAT متشکل از ۸ نفر و ۳ تیم SAS متشکل از ۵ نفر شرکت خواهند کرد.

در چارچوب برگزاری رزمایش افس-۲۰۲۴ پایگاه فرماندهی مشترک و رزمایش آتش میدانی به کمک رایانه، به میزبانی ترکیه، تحت هدایت و مدیریت فرماندهی ارتش دریای اژه، با مشارکت کشور‌های دوست و متحد برگزار می‌شود.

این رزمایش، رزمایشی با بیشترین مشارکت در میان رزمایش‌های سری EFES خواهد بود که تا به امروز انجام شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از ۳ رزمایش نیرو‌های ترکیه در ماه جاری
  • ترکیه 3 رزمایش بزرگ نظامی برگزار می کند
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟