Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های فیلمسازی هالیوود این روزها در حال ساخت فیلمی پرهزینه به نام «قندهار» است؛ اما صحنه فیلمبرداری 2000 مایل دورتر از قندهار، جایی در صحرای «العلا» واقع در عربستان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، هالیوود در حالی مشغول فیلمسازی در خاک عربستان است که حاکمان این کشور تحت فشار محافظه‌کاران از دهه ۸۰ میلادی سینما را ممنوع کرده بودند؛ اما اکنون و در چهارچوب اصلاحات «محمد بن سلمان»، ولیعهد این کشور، در هر شهری سینما افتتاح شده و امسال در ماه دسامبر نیز شهر جده، میزبان جشنواره فیلم دریای سرخ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییرات در حالی انجام می‌شود که مفتی اعظم عربستان در سال ۲۰۱۷ میلادی هشدار داده بود قانونی شدن فعالیت سینماها در کشور به معنای رواج «بی‌شرمی و رفتارهای غیراخلاقی» است. به همین دلیل در ابتدای کار، تنها پردۀ سینمایی کشور مستندی درباره موزه‌ها را نشان می‌داد.

اما یکسال بعد از آن اولین سالن سینمای عربستان در شهر ریاض افتتاح شد و اکنون از ۵۰۰ سالن نمایش و پرده اکران در سراسر این کشور بهره‌برداری می‌شود.

دولت عربستان اعلام کرده است که قصد دارد میلیاردها دلار را صرف صنعت فیلمسازی محلی و بین‌المللی کند و همین موضوع فیلمسازان بین‌المللی بسیاری را وسوسه کرده که در این پروژه عظیم سعودی مشارکت داشته باشند.

سرمایه‌گذاری در صنعت سینما نیز بار دیگر در راستای استراتژی دور شدن از وابستگی به نفت انجام می‌شود و بر این اساس عربستان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۶۴ میلیارد دلار در صنعت سرگرمی سرمایه‌گذاری کند و امیدوار است که مصرف کنندگان نیز هزینه سرگرمی را در سبد خانوار خود از ۲.۹ درصد به ۶ درصد افزایش دهند.

بویژه آنکه اکنون در همسایگی این کشور یعنی در امیرنشین دبی، صنعت فیلمسازی حدود ۴۲۰ میلیون یورو برای اقتصاد محلی درآمد به همراه دارد و با سیاست‌های تشویقی کمیسیون فیلم و تلویزیون، تولید فیلم‌های خارجی در هر گوشه این امیرنشین در جریان است.

۲۰۰۰ سالن سینما در کمتر از ۱۰ سال

اولین گام عربستان برای موفقیت در صنعت فیلمسازی، افزایش شمار علاقمندان در داخل کشور است و بر همین اساس نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی تعداد سالن‌های نمایش خود را چهار برابر کند و به رقم ۲۰۰۰ سالن برساند و باکس آفیسی به ارزش یک میلیارد دلار داشته باشد.

ارزیابی‌های اولیه نیز نشان از تحقق این برنامه دارد چراکه بنا بر گزارش شرکت تحقیقاتی رسانه‌ای Omdia مستقر در لندن، از هم اکنون شرکت‌های سینمایی زنجیره‌ای مانند «ای‌ام‌سی» و «ووکس» که متعلق به ایالات متحده آمریکا هستند، همچنین یک برند اماراتی برای سرمایه‌گذاری در این بازار اعلام آمادگی کرده‌اند.

گام بعدی، جذب فیلمسازان خارجی و یادگیری از آنهاست. در حال حاضر شماری فیلمساز برای این کار اعلام آمادگی کرده‌اند که فیلمبرداری صحنه‌های فیلم «قندهار» همچنین فیلمی دیگر با عنوان «Cherry» که درامی درباره یک کهنه سرباز آمریکایی و ماجراهایی در عراق است و توسط Apple TV پخش می‌شود، نمونه‌ای از این همکاری‌ها است.

در بیابان‌های «تبوک» نیز کمپانی mbc فیلمبرداری فیلم «جنگجوی صحرا» با بودجه‌ای ۱۴۰ میلیون دلاری را آغاز کرده است.

تا ۴۰ درصد تخفیف در هزینه‌های فیلمسازی

علاوه بر صحراهای بکر عربستان که برای فیلمسازان جذاب است؛ حمایت‌های مالی پادشاهی از آنها نیز وسوسه کننده به نظر می‌رسد. در ۱۴ دسامبر کمیسیون فیلم سعودی اعلام کرد در موضوع هزینه‌های فیلمسازانی که وارد همکاری با دولت عربستان در این صنعت شوند، تا ۴۰ درصد تخفیف قائل خواهد شد که یکی از سخاوتمندانه‌ترین بسته‌های تشویقی در این باره در سطح جهان است.

این حمایت‌ها باعث شده که عربستان به رقیبی برای کشورهایی همچون اردن و مصر و امارات نیز تبدیل شود که تا کنون بیش از هر کشوری در منطقه میزبان فلیمسازان بین‌المللی بوده‌اند.

بر همین اساس، در ماه نوامبر زمانی که «جشنواره فیلم دریای سرخ» در رقابت با «جشنواره فیلم قاهره» تاریخ برگزاری خود را تغییر داد، رئیس جشنواره فیلم قاهره از عربستان خواست که «روحیه همکاری منطقه‌ای» داشته باشد.

کاهش بوروکراسی

عربستان همچنین در تلاش است تا جای امکان، پروسه‌های اداری ورود گروه‌های فیلمسازی و فعالیت آنها را در خاکش آسان و تسریع کند.

این کار برای سعودی‌ها که در صنعت ساخت فیلم هیچ تجربه‌ای ندارند آسان نیست و به همین دلیل انجام هماهنگی‌های اداری لازم برای بیش از ۶۰۰ خدمه فیلم «جنگجوی صحرا» که از ۴۵ کشور مختلف بودند، برای کارمندان سعودی یک معضل جدی بود.

دیگر اینکه عربستان چندان با ساز و کار جذب و همکاری با نیروهای کارمُزدی یا حق‌الزحمه‌ای آشنا نیست و به همین دلیل در ابتدای کار برای صدور ویزا برای این دست از اعضای تیم‌های فیلمسازی با مشکلاتی مواجه بود.

اداره صحنه‌های طولانی زیر نور طاقت فرسای خورشید در بیابان‌های عربستان نیز برای شهروندان این کشور چالش دیگری است بویژه آنکه تا کنون شغل‌هایی که باید برای انجام آن از سپیده دم بیدار شد و برای ۱۲ ساعت زیر نور آفتاب کار کرد، عمدتا توسط مهاجران انجام می‌شد.

دولت سعودی در تلاش است تا این مشکلات را برطرف کند و در کنار تسهیل فعالیت‌های اداری و اجرایی مرتبط با فیلمسازی، وعده داده است که از ماه فوریه یک کمپ با همکاری شرکت‌های فیلمسازی خارجی برای آموزش اصول اولیه فیلمسازی به مردم محلی راه اندازی خواهد کرد.

مرکز رسانه‌ای نئوم

عربستان همچنین در رقابت با شهر استودیوی دبی (Dubai Studio City) در حال ساخت یک شهرک سینمایی عظیم و یک «مرکز رسانه‌ای» منحصربفرد مجهز به فناوری‌های نوین در حاشیه دریای سرخ و در نزدیکی مرز مصر به نام «نئوم» است.

وین بورگ، مدیرعامل پیشین استودیو فاکس در استرالیا و مسؤول توسعه این شهر رسانه‌ای می‌گوید آنچه در حال ساخت است تا سال ۲۰۳۰ میلادی به «اولین مرکز رسانه‌ای واقعی» در منطقه تبدیل خواهد شد که مجهز به تمام امکانات مورد نیاز برای تمام مراحل ساخت فیلم، از جمله مرحله «پساتولید» و اضافه کردن جلوه‌های بصری (که اکنون به طور کلی در غرب انجام می‌شود) خواهد بود.

انتظار می‌رود اولین سایت‌های این شهرک تا سال ۲۰۲۳ میلادی برای بهره برداری آماده شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عربستان جشنواره فیلم سرمایه گذاری بین المللی رسانه ای تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۰۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه عربستان با بالا گرفتن احتمالات برای حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح، در این خصوص به تل آویو هشدار داد.

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه عرب نیوز، عربستان سعودی امروز دوشنبه در مورد خطرات حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح به عنوان بخشی از کارزار "خونین" و "نظام‌مند" خود برای یورش به تمام مناطق نوار غزه و آواره کردن ساکنان آن هشدار داد.

این هشدار پس از آن است که ارتش رژیم صهیونیستی به ده‌ها هزار نفر در شهر رفح در جنوب غزه دستور داد تا اوایل روز دوشنبه آن منطقه را تخلیه کنند. این مساله حاکی از این است که احتمالا یک حمله زمینی به رفح که مدت‌ها از سوی صهیونیست‌ها وعده داده شده بود، قریب‌الوقوع باشد.

وزارت خارجه عربستان عنوان کرد که این کشور قاطعانه نقض مستمر قوانین بین المللی توسط نیروهای اسرائیلی که بحران انسانی در غزه را تشدید می‌کنند و تلاش های صلح بین المللی را تضعیف می‌نماید، رد می‌کند.

این وزارتخانه مجدداً درخواست عربستان را از جامعه بین‌المللی برای مداخله فوری بمنظور توقف نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی تجدید کرد.

فولکر ترک، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت که دستورات اسرائیل برای جابجایی فلسطینیان از رفح غیرانسانی است و آنها را در معرض خطر و بدبختی بیشتر قرار می‌دهد. او هشدار داد که چنین اقداماتی گاهی می‌تواند به جنایت جنگی تبدیل شود.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903697

دیگر خبرها

  • صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح
  • حضور سفیر عربستان در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای در اصفهان
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • موفقیت جدید برای کاراته خوزستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی