Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مسؤول عالی‌رتبه الجزایری تاکید کرد، اظهارات مسؤولان اسپانیایی درباره اختلاف شدید دو کشور تمامی فرصت‌ها برای عادی‌سازی روابط دوجانبه را از بین برد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، عمار بلانی، فرستاده ویژه دولت الجزایر به منطقه صحرا و کشورهای مغرب عربی با اشاره به اظهارات خوزه مانوئل آلبارز، وزیر خارجه اسپانیا که همگرایی الجزایر با روسیه در حوزه انرژی از زمان آغاز جنگ اوکراین را به خشم الجزایر از اسپانیا مرتبط دانست، اظهار کرد: اظهارات غیرمسؤولانه خوزه مانوئل آلبارز و نادیا کالوینو، وزیر اقتصاد اسپانیا هرگونه فرصت عادی‌سازی روابط با یک دولت غیرموثق را که دروغ‌پراکنی کرده و رو به‌ جلو فرار می‌کند، از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الجزایر پیش از این نارضایتی شدید خود را از بیانیه هشتم مارس مادرید در حمایت از طرح پیشنهادی مراکش برای حاکمیت خودگردان در منطقه صحرا اعلام کرده و قرارداد دوستی و حسن‌همجواری خود با اسپانیا را لغو کرده و تمامی فعالیت‌های تجاری خود به جز معاملات گاز با این کشور را از هشتم مارس جاری متوقف کرد.

کالوینو نیز یکشنبه گذشته با اشاره به سفر ماه گذشته سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به الجزایر و تقدیر او از موضعگیری میانه این کشور نسبت به جنگ اوکراین، گفته بود، "الجزایر روز به روز بیشتر و بیشتر به سمت روسیه متمایل می‌شود به همین دلیل تصمیم این کشور برای تعلیق قرارداد (دوستی و حسن همجواری) من را غافلگیر نکرد".

همچنین فرستاده ویژه دولت الجزایر به منطقه صحرا و کشورهای مغرب عربی از مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع اسپانیا به دلیل دفاعش از حمایت مادرید از مراکش در موضوع صحرای غربی انتقاد کرد.

الجزایری‌ها منتظر روی کار آمدن کابینه جدیدی در اسپانیا و کنار رفتن پدرو سانچز، نخست وزیر فعلی این کشور هستند چرا که احتمال می‌دهند در این صورت موضعگیری این کشور درباره منطقه صحرا اصلاح شود.

روزنامه "ال‌پائیس" به نقل از برخی منابع در دولت اسپانیا نوشت، مادرید در حال بررسی امکان محکومیت الجزایر در اتحادیه اروپاست زیرا در حال نقض توافقنامه همکاری اروپا و منطقه مدیترانه است که در سال ۲۰۰۲  به امضا رسیده و سال ۲۰۰۵ وارد فاز اجرایی شد. الجزایری‌ها این توافقنامه را از منظر مالی به نفع خود نمی‌دانند زیرا آنها را از درآمدهای مهمی محروم می‌کند.

انجمن بانک‌ها و نهادهای مالی الجزایر که به صورت غیررسمی به دولت الجزایر وابسته است، در همان روزی که تصمیم برای تعلیق قرارداد دوستی گرفته شد، اعضای خود را به ممنوعیت معامله با اسپانیا تشویق کرد. سه‌شنبه گذشته نیز عبد الرحمان راویه، وزیر دارایی الجزایر بدون اعلام دلیلی برکنار شد؛ به نظر می‌رسد او هزینه شتاب‌زدگی در توقف معاملات بانکی و تجاری با اسپانیا را متحمل شد.

هیات الجزایر در اتحادیه اروپا پیشتر اقدام این دولت در توقف معاملات تجاری با شریک اسپانیایی خود را تکذیب کرده بود. پیش از آن نیز کمیسیون اروپا، الجزایر را به نقض تعهداتش در توافقنامه همکاری در مورد یکی از اعضای اتحادیه اروپا متهم کرده بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: الجزایر ، اسپانیا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: الجزایر اسپانیا منطقه صحرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی

شهروندان مغربی در تظاهرات ضد صهیونیستی خود از تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های کشورهای غربی حمایت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هزاران شهروند مغربی عصر دیروز به خیابان‌ها آمدند و با برپایی تظاهرات در شهرهای طنجه و مکناس ( شمال ) محمدیه و ازمور ( غرب ) به حمایت از ملت فلسطین برخاستند و جنایات نظامیان رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کردند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات با حمل پرچم‌های فلسطین، شعارهایی در حمایت از اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های کشورهای غربی سردادند و حمایت نظامی و سیاسی دولت‌های غربی از رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، تظاهرات کنندگان با حمل پلاکاردهایی خواستار جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان نوار غزه شدند و از تجمع ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی حمایت کردند.

شهروندان مغربی در تظاهرات خود شعار دادند « ملت مغرب با عملیات طوفان الاقصی است»، « فلسطین چشم ماست» « ملت الاقصی به پیش تا پیروزی و آزادی» ، « عملیات طوفان الاقصی نابودگر صهیونیست‌های ستمگر» و «عادی سازی روابط با تل آویو نابود باد»

تظاهرات ضد صهیونیستی در 54 شهر مغرب

مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 با میانجیگری آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط امضاء کرد که با مخالفت احزاب و مردم مغرب روبرو شد اما دولت رباط به این اعتراض‌ها توجهی نکرد و در مسیر توسعه روابط با تل آویو گام برداشت.

مردم مغرب طی شش ماه گذشته در تظاهرات ضد صهیونیستی خود همواره بر لغو توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کرده‌اند.

از زمانی که نظامیان صهیونیستی به نوار غزه حمله کرده‌اند ده‌ها هزار شهروند فلسطینی به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام /

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • وزیر دفاع آمریکا: همچنان مخالف هرگونه عملیات نظامی گسترده در رفح هستیم
  • دولت تامین نیاز قهرمانان ملی را از اولویت‌ها می‌داند
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • ایرلند و اسپانیا خواستار به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط